Genmaicha + Matcha

2,200 L

Informacion shtesë

Certifikime

, ,

Origjina

Specifika

EU Certification

Përshkrimi

Çaj jeshil dhe oriz i pjekur japonez Përforcuar me Matcha I mbajtur në hije për 1 & 5 javë - Fillimi i skuqjes Biotona Bio Genmaicha + Matcha është një përzierje e gjetheve të thara dhe të mbështjella të çajit jeshil (sencha), orizit të pjekur dhe të fryrë dhe Matchas. Kombinon shijen freskuese të çajit jeshil me aromën e ngrohtë dhe të pjekur të orizit. Është një çaj i vërtetë popullor dhe quhet ndryshe edhe "çaj kokoshka" sepse disa kokrra orizi plasin gjatë pjekjes dhe për këtë arsye duken si kokoshka.

Përdorimi

Çaji jeshil japonez përgatitet duke futur gjethet e plota të përpunuara të çajit në ujë të nxehtë. Sasia e çajit dhe ujit të përdorur, si dhe temperatura e ujit dhe koha e infuzionit janë të ndryshme në varësi të çajit që zgjidhni. Është e rëndësishme të zgjidhni ujë të lehtë (pak të mineralizuar) dhe të vëzhgoni temperaturën e ujit. Nëse zgjidhni një temperaturë më të lartë, çaji do të ketë shije të hidhur.
Për një shije maksimale dhe gjithëpërfshirësë të shijes, mund të zgjidhet edhe një infuzion i dytë (ndoshta i tretë). Me infuzionin e parë, gjethet e mbështjellura të çajit hapen gradualisht dhe lëshojnë aromat e para. Me një infuzion të dytë, ato janë tashmë të hapur dhe më pas lëshojnë aromat e tyre të tjera. Për këtë qëllim, e njëjta sasi uji në përafërsisht të njëjtën temperaturë shtohet në gjethet e çajit tashmë të infuzuara (dhe të derdhura / dekantuara). Në varësi të preferencës personale, mund të zgjidhet e njëjta ose një kohë pak më e shkurtër e infuzionit. Lëreni veten të drejtohet nga shija dhe preferencat personale dhe eksperimentoni me këtë ar të gjelbër!
Mbajeni në vënd të freskët, të thatë dhe pa dritë.

Ingredientet

Oriz i pjekur * (49%), Çaj jeshil Aracha * (48%), Çaj jeshil Matcha * (3%). * kultivim organik
Cultivar:
Genmaicha: Yabukita – Matcha: Saemidori + Okumidori