Imperial Gyokuro

4,000 L

Informacion shtesë

Certifikime

, ,

Origjina

Specifika

EU Certification

Përshkrimi

100% i pastër dhe organik - 80 g Çaj jeshil ceremonial japonez I lënë në hije për 3-4 javë - Skuqja e parë Biotona Bio Gyokuro është çaji jeshil japonez më i rafinuar dhe i çmuar, me një aromë frutore, por të plotë dhe të fuqishme "umami" falë theaninës. Ky çaj bëhet ekskluzivisht nga gjethet e reja të çajit, të mbledhura tradicionalisht me dorë në fillim të majit (korrja e parë), pas hijëzimit prej 3 deri në 4 javë.

Përdorimi

Çaji jeshil japonez përgatitet duke futur gjethet e plota të përpunuara të çajit në ujë të nxehtë. Sasia e çajit dhe ujit të përdorur, si dhe temperatura e ujit dhe koha e infuzionit janë të ndryshme në varësi të çajit që zgjidhni. Është e rëndësishme të zgjidhni ujë të lehtë (pak të mineralizuar) dhe të vëzhgoni temperaturën e ujit. Nëse zgjidhni një temperaturë më të lartë, çaji do të ketë shije të hidhur.
Për një shije maksimale dhe gjithëpërfshirësë të shijes, mund të zgjidhet edhe një infuzion i dytë (ndoshta i tretë). Me infuzionin e parë, gjethet e mbështjellura të çajit hapen gradualisht dhe lëshojnë aromat e para. Me një infuzion të dytë, ato janë tashmë të hapur dhe më pas lëshojnë aromat e tyre të tjera. Për këtë qëllim, e njëjta sasi uji në përafërsisht të njëjtën temperaturë shtohet në gjethet e çajit tashmë të infuzuara (dhe të derdhura / dekantuara). Në varësi të preferencës personale, mund të zgjidhet e njëjta ose një kohë pak më e shkurtër e infuzionit. Lëreni veten të drejtohet nga shija dhe preferencat personale dhe eksperimentoni me këtë ar të gjelbër!
Mbajeni në vënd të freskët, të thatë dhe pa dritë.

Ingredientet

Çaj jeshil Matcha * (Camellia sinensis) (100%) nga Japonia. * kultivim organik